eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz
fotó: Fortepan - Adományozó/Donor: Semmelweis Egyetem Levéltára.
Nyitókép: Fortepan - Adományozó/Donor: Semmelweis Egyetem Levéltára.

Felháborító dolog történt a világhírű magyar tudós szobrával

Feltehetően az éjszaka folyamán valaki vagy valakik egyszerűen ledöntöttek Szent.Györgyi Albert szobrát Enyingen. Az eset miatt feljelentést tett Viplak Tibor polgármester.

"Engedjék meg, hogy mély felháborodásomról, illetve arról a barbár cselekedetről írjak, amit ma reggel tapasztaltunk településünkön. Magukat erősnek gondoló, barbár, semmitérő, nulla,(fokozhatnám még) emberek feldöntötték az éjszaka folyamán Szent-Györgyi Albert mellszobrát" - írta Facebook-bejegyzésében Viplak Tibor enyingi polgármester.

A feol.hu vette észre az elsők között a bejegyzést.

A felháborodott polgármester bejegyzésében úgy fogalmaz: "Ez az ember találta fel a c-vitamint, tudósként Nobel-díjat kapott. Hol vagy te ahhoz, hogy a kezedet ráemeled? Politikusként az életét kockáztatta a fasiszták és a kommunisták elleni küzdelemben. Hol vagy te, hogy ránézz egyáltalán?

Felhívtam a rendőrséget, teszi a munkáját,

remélem, megkapod a méltó büntetésed."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×