eur:
395.43
usd:
368.36
bux:
71588.28
2024. július 2. kedd Ottó
Létráról oltja a lángokat egy tűzoltó a XXIII. kerületben, ahol tűz ütött ki egy autóbontóban 2023. április 28-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Felfegyverzi magát a tűzoltóság - erdőtüzek ellen

A projekt az Európai Unió 10 milliárd 100 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Erdőtűzoltó járműveket vásárol a katasztrófavédelem - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Olyan komplex tűzoltó gépjárműfecskendőkkel bővítik a járműparkot, amelyekkel hatékonyan lehet megakadályozni az erdő- és vegetációs tüzek terjedését, emellett más összetett, speciális feladatok elvégzésére is használhatóak - írták a közleményben.

A projekt az Európai Unió 10 milliárd 100 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A beszerzendő járművek nehéz domborzati körülmények között is alkalmazhatóak, az erdőtüzek gyors körülhatárolását segítő avaroltóval is felszereltek, menet közben szivattyúüzemre állíthatók, ezáltal folyamatosan lehet velük oltani, illetve speciális erdőtűzoltó szakfelszereléseket tartalmaznak - közölte a katasztrófavédelem.

Harminchét gépjárműfecskendő beszerzése várható, a főváros és valamennyi vármegyei igazgatóság járműparkja gyarapodik ilyen korszerű járművekkel - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×