eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Magyar Vöröskereszt

Csak egy telefonhívás kell, és biztonságosabb a balatoni nyaralás

Telefonos adományokat gyűjt a Magyar Vöröskereszt s Balatoni Elsősegélynyújtó Szervezet önkénteseinek.

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2007-ben indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot (BESZ). A tavalyi nyári főszezonban mintegy 350 vöröskeresztes, képzett elsősegélynyújtó teljesített szolgálatot a programban résztvevő 13 település 19 strandján.

Egy-egy idény során 3-4 ezer sérülést látnak el szakszerűen a vöröskeresztesek, akik nyolcszor már életet is mentettek, azonban nélkülük több mint 1500 végzetes kimenetelű eset történhetett volna. 2022-ben összesen 2334 esetet láttak el az önkéntesek, ebből 16 esetben volt szükség mentőhívásra.

A programban résztvevők számára a szállás, az étkezés és az utazási költségük megtérítése biztosított, de más javadalmazásban nem részesülnek. A hiánypótló szolgáltatás a programban résztvevő önkormányzatok számára ingyenes.

Az, hogy az adott évben hány strandon teljesít szolgálatot a BESZ, attól függ, hogy adott évben mekkora forrás áll rendelkezésre. Annak érdekében, hogy a Magyar Vöröskereszt minél több balatoni strandon tudjon hozzájárulni a lehető legmagasabb szintű biztonság megteremtéséhez, a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat támogatására elérhetővé teszi

az egész évben működő 1359-es adományvonalát.

Az erre a számra indított hívásokkal, illetve az ide küldött ADOMÁNY szövegű üzenetekkel május 15-től bárki támogathatja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot. Egy hívás vagy egy SMS 250 forint támogatást jelent.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×