eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Kostal Global Business Services Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. május 24-én. A német autóipari beszállító vállalat Budapesten hozza létre első globális üzleti szolgáltatóközpontját. A projekt a tervek szerint 360 új munkahelyet teremt, s a cég a jövőbeli alkalmazottak számára 1,15 milliárd forint értékben képzési programot indít, amelyhez az állam 570 millió forint támogatást nyújt.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Pártalapító parlamenti képviselőjét gyászolja a Fidesz

Meghalt Bajkai István. Tagja volt az előző és a mostani Országgyűlésnek is.

A Fidesz közleményben tudatta, hogy meghalt a párt egyik alapítója. Bajkai István 59 éves volt.

Bajkai István 1988-ban részt vett a Fidesz alapításában, majd 1990-től négy éven át Budapest VI. kerületében volt önkormányzati képviselő. 2014-től 2018-ig Budapest VII. kerületének önkormányzati képviselője és alpolgármestere – írják.

2018-tól országgyűlési képviselőként tevékenykedett,

a Törvényalkotási Bizottság alelnöke volt, valamint 2022-ig az Igazságügyi Bizottság tagja – idézik fel.

Orbán Viktor miniszterelelnök, a Fidesz elnöke így búcsúzik a Facebookon Bajkai Istvántól:

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Bajkai Istvánt saját halottjának tekinti.

A politikus Facebook-oldalán azt írják, szombaton hunyt el.

Bajkai István 2018-ban és tavaly is országos listáról jutott be a Parlamentbe, így halálával nem írnak ki időközi választást, hanem a Fidesz-KDNP jelöli utódját.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×