eur:
393.06
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Cropped shot of a senior woman holding hands with a nurse
Nyitókép: shapecharge/Getty Images

Történelmi léptékű emelésben részesülhetnek az ápolók

Az ígéret szerint 60 százalékkal kaphatnak többet 2024 márciusától.

A mostani 390 ezerről 650 ezer forintra nőhet egy húszéves munkaviszonnyal rendelkező ápoló bruttó bére jövőre, ígérte Takács Péter egészségügyi államtitkár egy csütörtöki fórumon a szakdolgozói kamara elnöke szerint.

Az államtitkár szavai alapján 2024 márciusától a 19–21 éve dolgozó ápolók 60 százalékkal kaphatnak többet. Így a jelenlegi 390 ezerről 650 ezerre nőhet szakdolgozók bruttó bére – idézi az RTL Híradó tudósítását az Index.

Balogh Zoltán a csatornának nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy ez történelmi léptékű emelés lehet, ha megvalósul, mert a szakdolgozók nagy része ebbe a kategóriába tartozik.

A tervek szerint 2024-től átlagosan 50 százalékos béremelésre számíthat az ágazat. Idén júliustól 18 százalékos béremelés lesz, ezzel viszont a szakdolgozói kamara nem ért egyet, legalább 29 százalékos emelést szeretnének elérni, vagy azt, hogy a 18 százalékos emelést januárig visszamenőleg kifizessék nekik.

Az RTL megkeresésére a Belügyminisztérium azt mondta, hogy a szakdolgozók bérfejlesztésének kidolgozása még folyamatban van, de azt nem közölték, hogy az idei vagy a jövő évi béremelésen dolgoznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×