eur:
392.69
usd:
362.66
bux:
72166.75
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Mesterlövészre is szükség volt - két eset kapcsán figyelmeztet a katasztrófavédelem

Vasárnap két helyen is tűzhöz vonultak a szakemberek, az egyik esetben már nem lehetett segíteni egy idős nőn.

Kigyulladt és teljes egészében égett egy ötvenöt négyzetméteres melléképület a benne álló kisteherautóval együtt vasárnap délután Gombán. A tűz a szomszédos épületet is veszélyeztette. A lángokat a monori hivatásos tűzoltók eloltották, megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd átszellőztették és átvizsgálták a kiégett melléképületet. A tűzoltás során az egységek több ipari gázpalackot kivittek és visszahűtöttek. A hűtés ellenére az egyik palackban elindult a kémiai folyamat, ezért a palackot a rendőrség mesterlövészei hatástalanították.

Az említett esetnek ugyan nem lett tragikus vége, de lehetett volna - írták az eset leírásához az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán. A palackokról fotókat is megosztottak.

Várpalotán nem volt ekkora szerencséje egy idős nőnek. Vasárnap éjfél előtt tűz ütött ki egy kétszintes társasház második emeleti lakásának konyhájában. Három négyzetméteren papír és szemét égett, a lángokat a tűzoltók néhány perc alatt megfékezték.

Az egységek a tűzzel érintett lakásból egy idős nőt vittek ki, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Az épületet az oltás idejére tizenketten hagyták el, miután a tűzoltók átszellőztették és hőkamerával átvizsgálták az épületet, hazatérhettek.

"Ne halmozzuk fel az éghető anyagot otthonunkban, mert nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja" - figyelmeztetnek a szakemberek a tragédia kapcsán.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×