eur:
393.62
usd:
364.52
bux:
71863.47
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A hand from a mosquito bite. Mosquito drinks blood on the arm.
Nyitókép: Andrei Sauko/Getty Images

Ilyen még nem volt, már ebben a hónapban megtámadják a vérszívókat a Balatonnál

Megkezdődik a csípőszúnyogok gyérítése a Balatonnál március 27-28-án - közölte a munkát szervező Balatoni Szövetség elnöke.

Lombár Gábor elmondta, az év első légi biológiai beavatkozására a Pannónia Központ Kft. szakértőinek vizsgálata alapján kerül sor, egy hónappal korábban, mint tavaly. Hozzátette, idén több volt a csapadék, és jóval nagyobb területen kell elvégezni a szúnyogirtást, mint a múlt évben.

A BSZ elnökének tájékoztatása szerint a kivitelező a Corax-Bioner Zrt. lesz, amely a munka megkezdése előtt egyeztet az érintett szakhatóságokkal. Olyan környezetbarát készítményeket használnak majd, amelyek a szúnyoglárvákon kívül más élőlényekre ártalmatlanok.

Az országos szúnyoggyérítési program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tavaly április vége felé kezdte meg a beavatkozásokat. A BSZ egyelőre nem kapott információt arról, hogy az OKF mikor és hol tervez gyérítést - közölte Lombár Gábor.

Rossz időjárás esetén a szúnyoggyérítés március 29-30-án kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×