eur:
387.71
usd:
357.56
bux:
68399.02
2024. május 17. péntek Paszkál
Torlódó járművek az M7-es autópályán Tárnoknál, miután három autó ütközött Érd térségében 2015. augusztus 7-én. A balesetben többen könnyebben megsérültek.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Oda-vissza háromsávos lesz az M7-es Székesfehérvárig, sőt...

Bár a bővítés pontos időpontját még nem tudni, az M7-es autópálya Budapest és Székesfehérvár között 2x3 sávosra bővül - derült ki egy szakmai napon.

A feol.hu számolt be arról a közutas napról, amelyen szóba került az M7-es autópálya bővítésének témája.

Erről Molnár István, a Magyar Közút Zrt. Fejér vármegyei területi igazgatója beszélt. A Közlekedéstudományi Egyesület megyei elnöke kiemelte, 2022 őszén több mint 1200 kilométernyi gyorsforgalmi út üzemeltetését és fejlesztését vette át a Magyar Közúttól az MKIF (Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.). Ennek a szervezetnek lesz a feladata a már említett bővítés.

Molnár István előadásából az is kiderült, hogy az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldala az M0-s és a balatonvilágosi lehajtó között teljes hosszban háromsávosra bővül.

A másik irányban pályán pedig Balatonvilágos és Székesfehérvár között építik háromsávosra az autópályát. Innen már most is három sávon lehet autózni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Fordulóponthoz közelít a lakossági állampapírok piaca: júniusban lejárnak az első, 2019 júniusában induló Magyar Állampapír Pluszok. A számok azt mutatják, hogy bizony vannak még lelkes MÁP Plusz-hívők, az összes jegyzés közel 11%-át tartják a mai napig a magyarok, annak ellenére, hogy az időközben elszálló infláció miatt nem érte meg: jóval több pénzt lehetett volna zsebre tenni a prémium állampapírral az utóbbi 5 évben, és az idő közbeni MÁP Plusz-PMÁP-csere is kifizetődőbb stratégia lett volna. Mutatjuk, mennyit buktak, akik kitartottak, és mennyit nyertek az élelmesek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×