eur:
394.68
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay.com

Értékes kincsre bukkantak Budapest határában

A földgáz helyett átérhetnek teljes mértékben a geotermikus energia felhasználására.

Termálvizet találtak a kezdeti tanulmányok és felmérések a Procter & Gamble csömöri üzeme alatt, így a vállalat szerencsés földrajzi adottságainak köszönhetően hosszú távú tervezésbe kezdett Csömör Nagyközség Önkormányzatával együttműködve, hogy geotermikus energia használatával a teljes földgázfelhasználásukat képesek legyenek kiváltani – közölte a cég.

A csömöri termálvízprojekt jelenleg vizsgálati fázisban van, amint elkészülnek a szükséges tanulmányok, belevágnak a megvalósításba, hogy az üzem teljes mértékben geotermikus energiára álljon át. A közlemény arra nem tért ki, hogy az önkormányzat milyen formában szeretné hasznosítani a termálvizet.

Termálvíz- és gyógyvíz adottságait tekintve Magyarország első helyen áll Európában. Jelenleg kb. 500 termálvíz-előfordulási hely van, ami azt jelenti, hogy az ország területének 70 százalékán található 30 foknál melegebb természetes víz.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Pozitív hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, ezzel a régió piacai javítani tudnak a tegnapi eséshez képest. Ehhez képest az USA-ban sokkal visszafogottabb mozgásokat látunk annak ellenére, hogy a friss adatok a munkaerőpiac lassulását mutatták, ami jó hír lehet a Fed kamatvágása szempontjából. Nagyobb mozgásokra azonban nem kell ma számítani az USA-ban, hiszen a Függetlenség Napja miatt már ma is korábban zár a tőzsde, holnap pedig nem lesz kereskedés, tehát várhatóan kisebb volumenekre lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×