eur:
394.84
usd:
367.49
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Fotó: Infostart
Nyitókép: A fotón Pásztor Béla és fia, Erdőkertes polgármestere, Pásztor László látható

85. születésnapján lemond a legendás magyar polgármester

Csaknem 58 évnyi szolgálat után távozik Veresegyház polgármesteri székéből Pásztor Béla - írja a Magyar Nemzet.

A Pest vármegyei település első embere nem egészségügyi okok miatt döntött a lemondás mellett. Azért határozott így, mert hamarosan betölti a 85-öt, és nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő . írja a Magyar Nemzet.

Pásztor Béla a döntését állítólag a február 21-i testületi ülésen jelenti majd be, és a polgármesteri székből február 28-án távozik, aznap ünnepli a 85. születésnapját. Az információt az Infostartnak is megerősítették.

Úgy tudjuk,, hogy Pásztor Béla "senki nem kapacitál az utódlásra, majd a veresegyháziak eldöntik, hogy ki kövess őt". Mivel fia, Pásztor László a szomszédos Erdőkertes első ember logikusnak tűnne, hogy esetleg ő is elinduljon a posztért, de információnk szerint "erről szó sem lehet". Azt azonban forrásunk nem cáfolta, hogy akár a hivatalból követheti majd valaki.

Pásztor Béla posztja időközi választáson dől majd el, alig egy évvel a 2024-es önkormányzati választás előtt.

A felvidéki születésű Pásztor Bélát 1965. szeptember 1-jén választották meg Veresegyház tanácselnökének, előtte a helyi művelődési ház igazgatója volt. 1990-ben a város polgármesterévé választották. Azóta mind a mai napig a város élén áll, hiszen 1990 óta eddig minden önkormányzati voksoláson bizalmat szavaztak neki a választók, rendre nagy fölénnyel nyert.

Polgármesteri ideje rekordnak számít Magyarországon, ilyen hosszú ideig még senki nem vezetett egy települést az országban. Tanácselnökként, polgármesterként eddig közel 58 évet töltött Veresegyház élén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×