eur:
395.06
usd:
364.86
bux:
71043.11
2024. július 8. hétfő Ellák
A veszprémi vasútállomás a felújításról tartott sajtótájékoztató napján, 2023. február 2-án. A beruházás 1,1 milliárd forintból valósul meg, melyből 750 millió kormányzati támogatás, 350 millió forintot pedig a MÁV saját forrásból különített el.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Új, bankkártya méretű vonatjegyeket vezetett be a a MÁV-Start

A jegyek az eddigieknél kisebbek, gyorsabban nyomtathatók, egységes kinézetűek.

Évente 14 futballpályányi terület lefedéséhez elegendő jegypapírt, azaz mintegy 1100 km jegycsíkot és ezzel 120-130 millió forintot takarít meg a vasúttársaság a fejlesztéssel - közölte a MÁV-Start.

Az új jegyeken négyzetes vonalkód (Aztec-kód) könnyíti meg a kezelést.

Új, bankkártya méretű vonatjegyet vezet be a MÁV-START. Forrás: MÁV-START
Új, bankkártya méretű vonatjegyet vezet be a MÁV-START. Forrás: MÁV-START

A teljes méretű jegyek változatlanul használatban maradnak, olyan termékeknél, ahol a feltüntetendő információk nem férnének el a bankkártya méreten. A Volánbusz és a MÁV-HÉV termékek, és ezek vasúti utazással kombinált változatai nem változnak.

A vasúttársaság ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a továbbra is legkörnyezetbarátabb megoldás az elektronikus úton (Elvira vagy MÁV app) váltott jegy.

Címlapról ajánljuk
Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Hónapok óta zajlott a jövő évi költségvetés tervezetének vitája a német kormánykoalíció három párja között. A szorító egyik sarkában a szociáldemokrata SPD és a Zöldek Pártja, míg a másikban a szabad demokrata FDP, élén a pártelnök-pénzügyminiszterrel, Christian Lindnerrel. A nézeteltérések olykor olyan élesnek tűntek, hogy elemzők a koalíció felbomlását sem zárták ki. A három párt közötti mostani megállapodással ez a veszély egyelőre legalábbis elhárult.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×