eur:
394.93
usd:
366.14
bux:
71505.97
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor levélben keresi majd meg a nyugdíjasokat

A napokban Orbán Viktor miniszterelnök levélben keres meg minden magyar nyugdíjast, és tájékoztatja őket arról, hogy februárban dupla nyugdíj érkezik - közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott

A politikus telefonon adott nyilatkozatában elmondta: ebben a hónapban a 15 százalékkal megemelt nyugdíj és a 13. havi nyugdíj szintén megemelt összegben jut el az idősekhez.

Azt mondta, a 13.havi nyugdíjat "a baloldal elvette idős honfitársainktól, az Orbán Viktor vezette polgári kormány visszaadja nekik".

Mindezek az intézkedések azt mutatják, hogy a magyar nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, az elmúlt időszakban ötször került sor nyugdíjprémium kifizetésére, míg a baloldal idején egyszer sem - jegyezte meg.

Hozzátette: 2010 óta 92 százalékkal emelkedett a nyugdíj; az átlagnyugdíj 2010-ben 97 ezer forint volt, mostanra több mint 208 ezer forint lett.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×