eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Papp János, a Gádoros-Nagyszénás Nimród Vadásztársaság tagja eltalál egy repülő fácánt fegyverével Gádoros határában, ahol ütemezett fácánvadászatot tartottak 2012. december 21-én. A vadásztársaság 5000 hektáros területén 130 fácánkakast lőtt a társaság 10 tagja.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Feloldanak egy súlyos tilalmat a Balatonnál

Még egy vadászat lesz, utána mindenhol feloldják az ezzel összefüggő erdőlátogatási korlátozást Veszprém megyében.

Papp Gyula, az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Vármegyei Területi Szervezetének elnöke a veol.hu-nak elmondta, hogy január végén gyakorlatilag befejezettnek tekinthető a vadászati szezon, így további korlátozásokra egyelőre nem kell számítani.

A bakonyszentlászlói erdészet február 3-i, pénteki lezárása az utolsó. Utána szabad a túra, a kirándulás, de azért vannak tiltott dolgok is, ami nem változik, ilyen például az „agancsozás”. Az erdészeti társaságok munkatársai mindig felhívják a figyelmet arra, hogy az erdőben található agancsok elvitele lopásnak minősül, azokat a megtalálás helyén kell hagyni.

Az összegyűjtött agancsok a vadászok számára fontos információkat hordoznak, többek között ezekből lehet következtetni a következő évi állományra, trófeákra. Ráadásul komoly értéket is képvisel egy-egy agancs.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×