eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Fotó: https://homlokzatzoldites.budapest.hu
Nyitókép: https://homlokzatzoldites.budapest.hu

Meghökkentő módon zöldítenék Budapestet, 50 millió forint jut rá

Pályázatot írt ki a Fővárosi Önkormányzat, amely a városi épületek külső falainak növényesítéséről szól. 50 millió forint van rá.

A Fővárosi Önkormányzat lépne a zöldfelülethiányos városrészek zöldítése érdekében. Erre pályázatot írtak ki – vette észre a BudaPestkörnyéke.hu.

Azt írják, hogy Budapest vezetése pályázat keretén belül

50 millió forint támogatást nyújt az épületek külső falainak zöldítésére.

Reményeik szerint ezzel nemcsak szebbek, hanem nyáron hűvösebbek is lehetnek a szűk belvárosi utcák, azaz élhetőbbé válik a főváros.

Pályázhatnak a budapesti társasházak mellett lakásszövetkezetek és intézmények is. Utóbbi csoportba tartoznak az iskolák, egészségügyi intézmények, hivatalok is. Családi házak sincsenek kizárva a pályázók köréből.

A pályázat értelmében az épületek közterülettel határos falainak zöldítésére nyílik lehetőség. A növényesítés megvalósítása a tervezéstől a kivitelezésig a fővárosi önkormányzat feladata.

A pályázónak a kivitelezés után legalább öt éven keresztül gondoskodnia kell a kialakított zöldfelület fenntartásáról.

A pályázatok benyújtásának határideje 2023. február 28. Csak online pályázatokat fogadnak. Ehhez fel kell keresni a homlokzatzoldites.budapest.hu weboldalt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×