eur:
394.92
usd:
367.87
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Ápolók a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. Az intézmény kizárólag COVID-ellátást végez.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Covid: 30 milliárdnyi uniós pénz az egészségügyi dolgozóknak

Megkezdődött a koronavírus-járvány elleni védekezés során többletfeladatot ellátó egészségügyi dolgozók bérköltségének elszámolása az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával; az erre fordítható uniós forrás 29,4 milliárd forint.

Az OKFŐ közleménye szerint az elszámolások az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, vissza nem térítendő támogatásból történnek.

A tájékoztatás szerint a kórház-főigazgatóság irányítása alá tartozó intézményekben az egészségügyi szakképesítést igénylő munkakörben munkaviszonyban, vagy szolgálati jogviszonyban alkalmazott dolgozók Covid-19 járvány miatti többletfeladatainak bér- és járulékköltsége, a többletfeladat miatt teljes állásba felvett új munkatársak bére és járulékai, továbbá a jogszabály alapján kirendelt egészségügyi hallgatóknak a betegellátásban és szűrésben részvételért kifizetett bérek és járulékaik kerülnek most elszámolásra.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×