eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú buszai a járművek forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kevesebbel bővül a hazai buszflotta jövőre

A tavalyi rekordévet 2022-ben visszaesés követte a buszbeszerzésben. De mi várható jövőre?

A Volánbuszhoz már biztosan érkezik negyvenhét csuklós Credo Econell Next, illetve nemrég újabb 360 szóló helyközi szóló buszra írtak ki tendert, amiből 200 valószínűsíthetően ugyancsak Credo lesz, a másik 160 esetében viszont talán az ITE Reform az esélyes – írja az Iho.hu.

Emlékeztetnek: tavasszal búcsúznak az Arriva Mercedes Citarói Budapestről, ezek helyett hetvenöt szóló és hetvenöt csuklós MAN Lion’s Cityt vásárol a német cég. Emellett minden bizonnyal a BKV is folytatja majd a Mercedes Conectók lehívását, ám ezek mennyisége egyelőre még nem ismert – véli a portál.

Debrecenbe szintén Mercedes Conectók várhatók, szólók legalábbis biztosan, már az újév elején.

Miskolcon hat új CNG midi beszerzésére volt eredményes tender, ezeknek az eredeti tervek szerint már idén meg kellett volna érkezniük a városba, de a gázár változás miatt úgy tűnik, hogy ők se kapkodják el a forgalomba állítást.

Pécs is tovább fogja bővíteni az elektromos busz flottáját: nyolc eCitarót állítanak forgalomba hamarosan.

Címlapról ajánljuk
Ennek örülni fognak a piaci vásárlók: olcsóbb lett a gyümölcs és a zöldség is

Ennek örülni fognak a piaci vásárlók: olcsóbb lett a gyümölcs és a zöldség is

A nagybani piacon átlagban 15-20 százalékkal, a kiskereskedelemben pedig 10-20 százalékkal olcsóbb a gyümölcs és a zöldség idén, mint tavaly nyáron. Ennek részben az az oka, hogy itthon és Európa-szerte is sokkal jobb lett a termés, mint az előző két évben – mondta az InfoRádióban az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának stratégiai elemzője.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×