eur:
392.45
usd:
362.61
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
14 December 2022, Saxony, Pirna: Two paper garbage cans are full of cardboard leftovers from cartons. At Christmas, these garbage cans will be full particularly quickly, as online retailing accounts for a large part of the Christmas business in Germany. Photo: Daniel Schäfer/dpa (Photo by Daniel Schäfer/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/picture alliance

Még idejében szólunk, a szemétszállítás rendje is megváltozik az ünnepek idején

Az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió bejelentette, hogy milyen munkarendben dolgoznak majd a karácsonyi időszak alatt, illetve január 1-jén.

December 24-én, szombaton és december 26-án hétfőn a kommunális és a szelektív hulladékszállítás egyaránt a szombati program szerint fog alakulni, míg december 25-én vasárnap csak kommunális hulladékszállítás lesz – írja a penzcentrum.hu.

Ezalatt az időszak alatt az ügyfélszolgálati irodák, a lakossági hulladékudvarok, valamint a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok egyaránt zárva tartanak.

December 31-én és január 1-én is a hétvégi menetrend szerint fog alakulni a szemétszállítás, miközben az ügyfélszolgálat, a lakossági hulladékudvarok és a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok szintén zárva tartanak, és csak január 3-tól lesznek újra nyitva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×