eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Fogaskerekű szerelvény a Városmajor végállomáson 2015. május 16-án. Május 17-én kerületi, helyi népszavazást tartanak a Normafa megújításáról, többek között a vasút vonalának meghosszabbításáról a Széll Kálmán tér és a Normafa felé, ami közvetlen autómentes elérést teremtene Buda legforgalmasabb csomópontja és leglátogatottabb pihenőövezete között.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

A fogaskerekű mihamarabbi újraindítását követeli Fürjes Balázs

Az lenne a minimum, hogy a fogaskerekű-közlekedés szünetelésének idejére igényvezérelt kisbuszos pótlása legyen a fogaskerekűnek - írja Fürjes Balázs a közösségi oldalán. Jelenleg nem közlekednek a szerelvények, miközben a főváros azt állítja, hogy nem mondtak le róluk.

"Nem maradhat kiszolgálatlanul a fogaskerekűt naponta-hetente közösségi közlekedési eszközként használó több ezer budai polgár és a fogaskerekűt hétvégenként autós közlekedés helyett használó, ezzel a környezetet is kímélő több tízezer kiránduló!" - írja Fürjes Balázs a Facebookon.

A fővárosnak haladéktalanul intézkednie kell a fogaskerekű átmeneti kisbuszos pótlásáról, a teljes fogaskerekű mihamarabbi újraindításáról, a közlekedési rend mielőbbi visszaállításáról!" – olvasható a Miniszterelnökség miniszterhelyettesének bejegyzésében.

Ahogy arról az Infostarton beszámoltunk a fővárosi közgyűlés mai ülésén dönt a speciális budapesti vasútról. Az ügy előzménye, hogy november 11-én az energia- és gazdasági válságra hivatkozva "téli szünetet" rendeltek el a "fogas" számára. A járat ideiglenes szüneteltetéséről a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. döntött.

A leállást korábban a fenntartó a kötelező rekonstrukció mellett azzal indokolta, hogy rendkívül alacsony a fogas kihasználtsága, ideiglenes leállításával pedig több mint

120 millió forintot spórolhat Budapest.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület viszont kitart amellett, hogy a Karácsony Gergelyék meg akarják szüntetni a fogaskerekűt.

Az Index viszont arról írt, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyette azt mondta: sosem állt szándékukban a leállítása, és azt ígérte, hogy lobbizni fognak annak érdekében, hogy erre legyen uniós forrás. Az viszont nem világos, hogy ezt kinél tennék.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×