eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Pixabay

Két hétvégén is változik a forgalmi rend a Lánchídnál

A Lánchíd felújításához kapcsolódó átépítés miatt változik a körforgalom rendje Clark Ádám téren.

A forgalmi változásokkal járó jelentős útépítési munkákat a következő két hétvégén - november 19-20-án, valamint november 26-27-én - végzik el, a teret ekkor ideiglenesen lezárják a forgalom elől.

Módosított útvonalon jár majd a 16-os, a 105-ös, a 916-os és a 990-es autóbusz.

A szakemberek ezen a hétvégén a Lánchíd felújításához kapcsolódva tavaly májusban kialakított ideiglenes "kis" körforgalom aszfaltját marják fel, és hozzálátnak a korábbról ismert "nagy" körforgalom helyreállításához. A tervek szerint ekkor kezdődik a szegélyek és a járdaszigetek visszaépítése is.

November 21-től már az eredeti, "nagy" körforgalmat használhatják a közlekedők. A legfelső aszfalt kopóréteg ugyanakkor az időjárástól függően majd a november 26-27-i hétvégén kerül fel. Ezt követően festik a burkolati jeleket is az útra.

A virágágyás kialakításához szükséges humusz folyamatosan kerül a tér közepére, ahová a füvesítés mellett december közepére az első, téli időjárásnak megfelelő növényeket is visszatelepítik majd.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×