eur:
393.07
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter posztolta, ami a CNN-interjúban nem szerepelt

Magyarországnak egy kis megkönnyebbülést jelenthet, hogy a Gazprommal szerződést kötött, mondta a riporter, majd arról kérdezett, mi lehetne a hosszú távú megoldás a gázszállításban az ország számára.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a napokban a külgazdasági és külügyminiszter interjút adott CNN-nek, beszélgetőpartnere Richard Quest volt. Szijjártó Péter most egy olyan beszélgetésrészletet közölt a Facebook-oldalán, amely az adáson kívül készült.

Ebben kérdésre a tárcavezető elmondja, hogy Magyarország szenved, mert túl közel van a Ukrajnához, a háború és a szankciók következményeit nyögi az ország. Richard Quest megjegyzi, hogy megérti a nehéz helyzetet, mindazonáltal úgy látja, az olaj- és földgázvásárlás folytatása egy kis megkönnyebbülést jelenthet. Szijjártó Péter úgy válaszolt, hogy amíg a Gazprom szállít, addig jó, ha viszont nem tenné, akkor leállna a gazdaság.

Arra a kérdésre, hogy hosszú távon mi jelenthet megoldást Magyarországnak, azt mondta: Azerbajdzsán, de az onnan induló szállításokhoz nagy arányú fejlesztésekre volna szükség. Másrészt az ExxonMobilnak volt egy nagy projektje Romániában, volt is velük egy megállapodás, amiben Magyarország részt vett, és ez 2023-ban lépett volna életbe - de nem fog, mert az amerikai olaj- és gázcég kilépett a projektből. Most tehát ott egy nagy gázmező Romániában, amit senki sem akar kiaknázni - azt mondják, pénzügyileg nem éri meg.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×