eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az Adria kőolajvezeték fogadópontja a Mol Nyrt. százhalombattai Dunai Finomítójában 2022. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Újraindul a százhalombattai finomító

Az üzem működtetése nagy könnyebbséget jelenthet az üzemanyag-ellátás jelenlegi helyzetében.

Július végén karbantartási okok miatt leállt a százhalombattai finomító, amely a térség egyik legfontosabb olajfinomítója volt. Egy a lakosságnak szóló tájékoztatásból most kiderült, hogy szeptember közepétől újra termelhet a Mol üzeme, írja a vg.hu.

Az olajtársaság levele szerint szeptember 18-án újraindul a Mol Dunai Finomítója. A levelet Ercsi város honlapján tették közzé a környéken élő lakosság tájékoztatásául. A cég azt írja, hogy a finomító több üzemében július 31. és szeptember 18. között időszakos, ütemezett karbantartást végeznek, amely a berendezések biztonságos üzemmenetét és élettartam-növelését szolgálja.

A karbantartási munkák sikeres befejezése után megkezdték a leállított üzemek újraindítását, ami két-három napig tart. Szeptember 6. és 18. között több olyan technológiai tevékenységet hajtanak végre, amelyek a környező településeken éreztethetik hatásukat. Emiatt fokozott zajhatásra, látványos fáklyázásra, esetenként kellemetlen szaghatásra lehet számítani.

Itt megnézheti a Hernádi Zsolttal, a Mol Csoport elnök-vezérigazgatójával az InfoRádió Aréna című műsorában készített beszélgetést:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×