eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A várható főnyeremények összege látható egy monitoron Debrecenben, a Szerencsejáték Zrt. Darabos utcai lottózójában 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ki milyen taktikát szokott követni annak érdekében, hogy eltalálja a nyertes lottószámokat? (x)

A szerencsejátékok, főleg a lottózás valószínűleg sosem fog kimenni a divatból, legalábbis pontosan ezt mutatják azok a statisztikák, melyekből egyértelműen látszik, hogy még napjainkban is elég népszerű játéknak számít a lottózás.

Ha mi magunk talán még nem lottózunk, valószínűleg van legalább 1-2 barátunk, családtagunk vagy ismerősünk, aki hétről hétre izgatottan várja a következő nyertes lottószámok kisorsolását, bízva a jószerencséjében. De mégis kiknek való a lottózás, és mennyire szabad komolyan venni a szerencsejátékokat?

Kiknek lehet érdemes elkezdeni lottózni?

Ma már nemcsak az idősebb korosztály, hanem a fiatalabbak számára is igen nagy izgalmakat okoz a lottózás világa.

A játékosok között van, aki mindenféle statisztikákat kezd el követni, melyekből megpróbálja kikalkulálni azt, hogy melyek lesznek a következő nyertes lottószámok. Ilyenkor a leggyakoribb, hogy a játékosok összegyűjtik azokat a számokat, melyek viszonylag régóta, hetek vagy hónapok óta nem voltak felsorolva a nyertes számok között.

Ehhez kell némi kutatómunka, és a plusz időt is rá kell szánnunk, de akik ebbe a taktikába hisznek, nem sajnálnak rá semennyi időt, hiszen biztosak a dolgukban. Arról azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy a nyertes lottószámokat minden esetben véletlenszerűen, szigorú ellenőrzés mellett sorsolják ki.

Mégis találhatunk olyan weboldalt, ahol külön rá tudunk keresni az adott lottótípusra, és megtudjuk nézni, hogy melyek azok a számok, amik viszonylag ritkán szoktak csak a nyertes számok között felsorakozni.

Akadnak olyan lottójátékosok is, akik a szerencseszámaikban bíznak, mely sokszor köthető fontos dátumhoz, születési időhöz, de léteznek olyan játékosok is, akik teljesen véletlenszerűen töltik ki a lottószelvényüket hétről hétre.

Talán sokak számára meglepő, de a lottónyertesek többsége éppen azok táborát erősíti, akik bizony egyszerűen, hasraütés szerűen tippelik meg a számokat a szelvényen.

Melyik lottóval mekkora lesz az esélyünk a telitalálatra?

Taktikázhatunk, és követhetünk különféle statisztikákat is, a lottózás lényege ugyanaz marad: olyan számokat megjelölni a szelvényeken, melyeket később a lottószámok között fognak kisorsolni.

A legjobb azonban az, ha bízunk saját magunkban és a megérzéseinkben, és nem hagyjuk, hogy bárki befolyásolni tudja a döntésünket.

A játékot azonban élveznünk is kell így nem érdemes feleslegesen rástresszelni, és idegeskedni rajta. Mindenkinek, aki helyesen kitölti a lottószelvényt, pontosan ugyanakkora esélye van a győzelemre, ehhez pedig csak némi szerencsére van szükség.

Az ötös lottó esetében viszonylag sok, összesen 90 számból kell jól megtippelnünk az 5 számot, ami reményeink szerint majd a következő heti nyerő számok lesznek. A hatos lottónál pedig 45 számból kell 6 számot jól kiválasztanunk ahhoz, hogy nyeremény üsse meg a markunkat. A hatos lottónál már egy kicsit nagyobbak a nyerési esélyeink, de éppen ezért, valamivel kisebbek szoktak lenni a nyeremények is.

(x)

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×