eur:
394.68
usd:
365.87
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: honvedelem.hu

Érkezik Magyarországra az első német önjáró löveg

Szerdán érkezik Magyarországra az első PzH 2000 típusú önjáró löveg. A honvédelmi miniszter szerint egy modern hadsereg elképzelhetetlen erős, ütőképes tüzérség nélkül.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: a kormányzat elkötelezett amellett, hogy helyreállítsa a Magyar Honvédség egyik legfontosabb szárazföldi fegyvernemét, a tüzérséget.

A miniszter facebook oldalán arra is felhívta a figyelmet: a szomszédban dúló háború, valamint az illegális bevándorlók a déli határokon csak tovább erősítették a kormány azon elhatározását, hogy tovább építsék a Magyar Honvédség képességeit.

A magyar kormány - mint kiemelte - Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre. "Mi továbbra is a béke pártján állunk, de a békéhez erő kell" - fogalmazott a honvédelmi miniszter. Mnit közölte: a szerdai nap folyamán érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg, amely a tüzérség modern technikai alapokon történő újraépítésének fontos eszköze.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×