eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Változó rezsicsökkentés - Két megye máris készülhet

Az árammennyiség szintje miatt főhet majd sokak feje.

Az Mfor arról készített összeállítást, hogy mely megyékben van jelenleg a szóban szerdán meghatározott nagyfogyasztói limit alatt a háztartásonkénti energiafogyasztás, és kiderült, hogy a fellelhető adatok alapján van két megye, ahol az átlagos fogyasztás jelenleg "vonal fölötti".

Ismert, az átlagfogyasztás évente 2523 kilowattóra az áramnál, a gáznál pedig 1729 köbméter háztartásonként.

A Pest megyei fogyasztók jóval a kormány által meghatározott átlagszint felett voltak már 2020-ban is, ha az áramfogyasztásról van szó, viszont a gázkorlátozás sokkal megengedőbbnek tűnik, és itt még feltételezhetően Pest megye sem kerül majd bajba - írja a portál.

Az áramfogyasztás szintjével Komárom-Esztergom megyében is "baj lesz", a gázéval azonban szintén nem - írták az MVM Next honlapján elérhető adatok alapján.

Ismert, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a szerdai bejelentéskor jelezte, a lakosság háromnegyedét nem fogja érinteni a rezsicsökkentési szabályokban beálló változás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×