eur:
393.38
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Facebook/Őrsi Gergely

Mérföldkőhöz értek az egyik kerületben a rollerkáosz ügyében

Megegyeztek a kölcsönzőcégekkel, már megvan egyes mikromobilitási pontok helye is.

Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere a Facebookon számolt be arról a napokban, hogy megegyeztek mindhárom elektromosroller-kölcsönző céggel, amelyek ezután kötelesek lesznek gondoskodni arról, hogy az általuk biztosított e-rollereket a telephelyeken kívül csak a mikromobilitási pontokon lehessen leállítani. A múlt héten pedig elkezdték az első 19 ilyen helyszín kijelölése.

A felfestések mellé több helyen támaszokat is építenek. A szolgáltatók a veszélyhelyzetet követően területfoglalási díjat fizetnek a mikromobilitási pontok után - írta a polgármester.

Az eldobált e-rollerek ügyét 2021 decemberében egy rendelettel szabályozták, ebben szerepelt a mikromobilitási pontok létesítése.

"Ha egy rollert nem a mikromobilitási pontokon helyeznek el, szankcionálni fogjuk. Türelmi idő után elszállítjuk, szankcionáljuk, és a szolgáltató fizet" - írta Őrsi Gergely.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×