eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Child with runny nose. Mother helping to blow kids nose with paper tissue. Seasonal sickness.
Nyitókép: Kyryl Gorlov/Getty Images

Influenzahíreket közölt az NNK

A nyár közeledtével drasztikusan csökken a tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint április 25. és május 1. között 5800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel, ami 25 százalékkal kevesebb beteget jelent, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A 17. heti adatok szerint tizennyolc megyében csökkent, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében nőtt az orvoshoz fordulók száma.

A betegek 24,3 százaléka gyerek, 37 százaléka 15-34 éves volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 27,7 százaléka, 11 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

Közölték azt is, hogy a tavalyi év 40. hete és az idei év 17. hete között eddig 1473 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK laboratóriumában, ezekből 319-nél igazolták az influenza A vírust. 148 megbetegedés hátterében légúti óriássejtes vírus (RSV), 30 esetben adenovírus-, 107 esetben koronavírus-fertőzés állt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×