eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter az európai parlamenti választásokra készül

Az országgyűlési választások kapcsán kijelentette: "ez volt az utolsó kísérlet, amely el is bukott".

Húsvéti beszédét a politikus azzal kezdte, hogy a választási vereség okát nem egymásban kell látniuk, ugyanis "nem az elkövetett hibák, hanem a körülöttünk kiépült rendszer" az oka annak, hogy két héttel ezelőtt nem sikerülhetett "ez a nagyon fontos projekt", amelyre ő az életét tette fel. Szerinte ki kell mondani: ez volt az utolsó kísérlet, amely el is bukott, és aki most úgy gondolja, hogy ugyanezt megkísérelve négy év múlva a rendszer leváltható, egyben legitimálja is a rendszert, úgy állítja be, mint hogy ha ezek a választások demokratikusak lettek volna, miközben egyáltalán nem voltak azok.

Ők kormányváltást és a rendszer "alapvető" leváltását tűzték ki célul. Az újabb építkezéshez az egyik alapkövet a Kossuth Körök (a Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi szervezeti egységei) jelentik a politikus szerint. Azt mondta, az április 3. óta eltelt két hétben kétezer új tag jelentkezett ezekbe, amelyekkel az "igazságot" kívánják eljuttatni az ország minden szegletébe, ellensúlyozva, hogy a Fidesz-KDNP gyakorlatilag az egyeduralkodó politikai erő a magyar vidéken.

Emellett elkezdték a "civilek pártjának" az építését is, amellyel

két év múlva indul az európai parlamenti választáson.

Egy széles társadalmi összefogással létrejövő, korrupcióellenes, az Európai Néppártban politizáló, mindenfajta szélsőségtől mentes közösség lesz - vázolta az országgyűlési választáson jelentős veszteséget szenvedett ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×