eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
JAS-39 Gripen vadászrepülőgépek a budaörsi reptéren rendezett honvédelmi napi haditechnikai bemutatón 2019. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Bombafenyegetés miatt riasztották a magyar Gripeneket

Egy szerb repülőt kísértek a vadászgépek.

Riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit március 28-án, a kora esti órákban egy szerb felségjelzésű, Belgrádból Szentpétervárra tartó civil repülőgép miatt.

A repülőgép a lengyel légtér felett kapott bombafenyegetést, ezért onnan visszafordították Belgrád felé. Emiatt a NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja elrendelte a magyar Gripenek felszállását. A szerb felségjelzésű gépet a magyar légtérbe érkezéskor a vadászgépek azonosították, majd a magyar-szerb határig kísérték, ahol az elhagyta a magyar légteret.

Ezt követően a Gripenek a határmenti térségben maradtak és járőr feladatot hajtottak végre, majd a civil gép földet érését követően, visszatértek a kecskeméti bázisra.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×