eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó

Három emberéletet követelt vasárnap a szén-monoxid és a tűz

Petneházán, Maglódon és Szekszárdon történt tragédia.

Egy ember tűzben, egy ember szén-monoxid-mérgezés következtében vesztette életét vasárnap – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Mukics Dániel közleményében azt írta: délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Petneházán halálos szén-monoxid-mérgezés történt. Négy baktalórántházi tűzoltó vonult egy járművel a helyszínre. Egy százötven négyzetméteres családi házban az ágy mellett, a földön fekve találtak rá egy emberre, aki feltehetően szén-monoxid-mérgezést szenvedett.

A hálószobában egy gázkonvektor üzemelt, a tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek - tette hozzá.

Ennek kapcsán az OKF szóvivője megjegyezte: otthoni átalakítás előtt érdemes szakemberrel konzultálni, a kivitelezéskor pedig nem szabad engedély nélkül megváltoztatni az égéstermék-elvezetés módját, megszüntetni a szellőzőnyílásokat. Egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelő pedig időben jelzi a színtelen, szagtalan, mérgező gáz feldúsulását.

A szóvivő kitért arra is, hogy kora délután Szekszárdon, a Remete utcába riasztották a tűzoltókat. Ott egy idős férfi felsőruházata gyulladt meg főzés közben. A férfi életét vesztette - olvasható a közleményben.

Frissítés:

Holtan találtak egy embert egy maglódi tűzesetnél vasárnap délután.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: Maglódon, az Árpád vezér útjára riasztották a tűzoltókat. Mire kiérkeztek egy lakókocsi már teljes terjedelmében égett és egy szomszédos épületre is átterjedt a tűz.

A tűz keletkezésének okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja – tudatta a pest megyei szóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×