eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után Moszkvában 2022. február 1-jén.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az ellenzék szerint Orbán Viktor Vlagyimir Putyin bábja lett

Az ellenzéki pártok szerint Orbán Viktor moszkvai tárgyalása azt bizonyítja, hogy a magyar miniszterelnök diktatúraépítést tanul az orosz vezetőtől.

Márki Zay Péter szerint Orbán Viktor Vlagyimir Putyin bábja, és Európában megbukott. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Facebookra feltöltött videójában beszélt erről. "Orbán Viktor Putyin bábjává vált. Érthető ez annak a fényében, hogy a 12 év alatt felhalmozott irdatlan méretű ellopott vagyont, amely a családja és strómanjai nevén halmozódott fel, csak akkor tudja megtartani, hogyha Magyarország nem az Európai Uniónak a normáit követi. Akár kiléptet bennünket az Európai Unióból is."

Oroszországgal korrekt kapcsolatot kell ápolni, de ez nem jelentheti az orosz érdekek feltétel nélküli kiszolgálását, mondta Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. "Abba nem fér az bele, hogy akkor, amikor Oroszország agresszorként viselkedik Ukrajnában, akkor a magyar külügyminiszter vagy az egész külpolitika sunnyog vagy éppen lelkesen tapsol."

"Orbán Viktor Vlagyimir Putyintól vesz leckéket arról, hogyan kell keleti diktatúrát építeni" – fogalmazott sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke és parlamenti frakcióvezetője. "Mi nem akarunk keleti diktatúrában élni, mi nyugati demokráciában akarunk élni."

"Orbán Viktor úgy táncol, ahogy Vlagyimir Putyin fütyül" – közölte a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX. A moszkvai tárgyalásra reagálva néhány helyen a magyar és az orosz vezető képével ragasztotta át a Civil Összefogás Fórum a Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert ábrázoló plakátjait. Az ellenzéki párt aktivistái emlékeztettek: Orbán Viktor 2007-ben még úgy nyilatkozott, nem szabad megengedni, hogy az oroszok a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot. Ma már viszont az orosz gázt tekinti a rezsicsökkentés kulcsának. "A főnök Putyin, a miniklón pedig Orbán Viktor" – olvasható a Momentum TizenX közleményében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×