eur:
394.71
usd:
365.92
bux:
71738.76
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Védőfelszerelést viselő orvosok a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja, a Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek ellátására kialakított intenzív osztályán 2021. december 15-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megemelt pótlékot kapnak a sürgősségi osztályon dolgozók közül a katonák

A sürgősségi betegellátást nyújtó osztályon szolgálatot teljesítő egészségügyi tisztek, altisztek és a legénységi állományú katonák fokozott igénybevételi pótlékra jogosultak.

A pótlék óránkénti mértéke a 14 és 22 óra közötti munkavégzés esetén 2600 forint, a 22 és 6 óra közötti munkavégzés esetén 4000 forint – derül ki a Magyar Közlönyben közzétett miniszteri rendeletből.

A január 1-jétől hatályos rendelet szerint ha az egészségügyi szakdolgozó sürgősségi betegellátást nyújtó osztályon látja el munkaköri feladatait, az éjszakai pótlékra, az éjszakai műszakpótlékra és a délutáni műszakpótlékra nem jogosult, viszont sürgősségi betegellátási műszakdíjra igen.

A kötelező ügyeletének alapdíja az egészségügyi munkakörű katona esetében 4200 forint – írja az mfor.hu. Az ügyeleti feladatok progresszivitási szintje és szakmai különbözősége alapján ügyeleti kiegészítés is jár, amelynek óránkénti mértéke az ügyeleti alapdíj 15, 30 vagy 45 százaléka. A heti pihenőnapon és a munkaszüneti napon ellátott ügyeletért az ügyeleti díj 20 százalékkal magasabb összegben jár. A készenléti díj óránkénti mértéke az ügyeleti díj 30 százaléka.

Ha a katona sürgősségi betegellátást nyújtó osztályon teljesít szolgálatot, akkor sürgősségi betegellátási műszakdíjra jogosult. Ennek mértéke 14 és 22 óra között óránként 3500 forint, 22 és 6 óra közötti munkavégzés esetén óránként 6000 forint. Az egészségügyi szakdolgozó sürgősségi betegellátási műszakdíja 14 és 22 óra közötti munkavégzés esetén óránként 2600 forint, a 22 és 6 óra közötti időszakra 4000 forint.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×