eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Judge gavel in background lawyer signs documents. Judge profession concept
Nyitókép: megaflopp/Getty Images

A bíróság szerint jogsértő elbocsátások történtek a tatabányai városházán

A Győri Törvényszék első fokon ötvenmillió forintot meghaladó összegű kártérítést ítélt meg a tatabányai városházáról elbocsátott köztisztviselőknek, akik munkaviszonyuk jogszerűtlennek vélt megszüntetése miatt perelték be a polgármesteri hivatalt.

A bíróság hárommillió és tízmillió forint közötti összegeket ítélt meg az érintetteknek átalány-kártérítésként - közölte a bíróság.

Tatabánya polgármestere, Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) 2021 elején húsznál több köztisztviselő munkaviszonyát szüntette meg takarékossági okokra hivatkozva. Az akkori határozatban az is szerepelt, hogy az elbocsátottak a városházán lévő üres álláshelyekre sem jelentkezhetnek.

Az MTI információi szerint az elküldött emberek közül tízen indítottak pert az önkormányzat ellen. A törvényszék első fokon most 8-15 havi illetményüknek megfelelő kártérítést ítélt meg nekik.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×