eur:
394.03
usd:
366.51
bux:
71762.35
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Gyanúsítottként hallgatta ki Völner Pál országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség

Az ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást az ügyben.

Miután 2021. december 14-én 22.40 órakor a Magyar Közlönyben megjelent az Országgyűlés határozata dr. Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztéséről, megnyílt a törvényes lehetősége annak, hogy az országgyűlési képviselővel szemben az ügyészség eljárási cselekményeket folytasson.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2021. december 15-én több helyszínen tartott kutatást, amely intézkedés során bizonyítási eszközöket foglalt le.

A nyomozó ügyészség dr. Völner Pállal szemben a vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúját közölte.

A Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő ügyben eddig 13 személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség - olvasható a szervezet honlapján.

Dr. Völner Pál a gyanúsítás közlésével szemben panasszal élt, a kihallgatásán rövid vallomást tett, amelyben tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre azonban nem kívánt válaszolni.

Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×