eur:
393.63
usd:
364.53
bux:
71903.99
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nagy Gábor Tamás jelenlegi polgármester, az I. kerület Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón mutatja be választási programját Budapesten, a Budavári Fidesz-irodában 2019. szeptember 12-én. A Fidesz-KDNP választási programja az I. kerületben eredményeken és konkrét terveken alapul - jelentette ki Nagy Gábor Tamás.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Kiderült, miért mondott le a fővárosi képviselőségről Nagy Gábor Tamás

A fidesz politikusa, aki összeférhetetlenség miatt vált meg mandátumától, külföldre megy.

Litvániában lesz konzul Nagy Gábor Tamás, volt I. kerületi fideszes polgármester, ezért mondott le összeférhetetlenségre hivatkozva fővárosi képviselői mandátumáról – tudta meg a Telex. A politikus, az okot megerősítve, közölte: „16 évnyi országgyűlési képviselőség után kézenfekvőnek tűnt, hogy a közszolgálatban folytassam”.

Az I. kerület volt polgármesterét elmondása szerint mindig is érdekelte a külpolitika, Litvániát pedig kijelölték számára. Azt, hogy mikor fogja elfoglalni hivatalát, még ő sem tudja pontosan.

Nagy Gábor Tamás helyét a fővárosi közgyűlésben Wintermantel Zsolt veszi át, aki a lap szerint jó eséllyel a 2022-es országgyűlési választásokon fog indulni egyéniben a 11. választókerületben, Újpesten.

„A jelenlegi állapotok miatt keserű szájízzel, de annál elszántabban megyek a Közgyűlésbe” – olvasható Wintermantel Facebook-oldalán. A politikus szerint „Budapestnek a mocsárból való kiszabadulásra van szüksége.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×