eur:
387.69
usd:
357.09
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelő előtt, Letenyénél 2020. július 11-én. A határátkelőnél 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezően regisztrálják belépőket. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani.
Nyitókép: MTI/Varga György

Havazás – Megnyílt a szlovén határ

Reggel a nagyobb járművek előtt zárták le.

Csütörtök kora délután újraindult a teherforgalom a magyar-szlovén határon, ahol a havazás miatt délelőtt a szlovén hatóságok lezárták az átkelőket a nagyobb teherjárművek előtt - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Pál-Tóth Evelin felidézte, hogy a rendkívüli időjárásra való tekintettel tiltották meg a szlovén oldalon a 7,5 tonna megengedett össztömegűnél nagyobb tehergépjárművek belépését Szlovéniába Tornyiszentmiklóson és Rédicsen. A korlátozást kora délután oldották fel.

Az MTI helyszíni információi szerint a lezárás idején néhány kilométeres torlódás alakult ki a kamionforgalomban a két határátkelő magyar oldalán.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×