eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Lezárt urna az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hetente közzéteszik a választókerületi és települési szintű névjegyzéki adatokat

Bővíti az NVI a választópolgárok számát érintő adatközlését.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a választópolgárok számának részletes, az összehasonlíthatóságot segítő, rendszeresen frissülő statisztikával egészíti ki adatszolgáltatását.

A december 13-i héten jelenik meg először az NVI internetes oldalán az az adatsor, mely a névjegyzékben szereplő választópolgárok számát tartalmazza országgyűlési egyéni választókerületi és települési szintű bontásban. Ezt heti rendszerességgel a választás napjáig frissítik a valasztas.hu oldalon. Az információk letölthető Excel-formátumú táblázatban jelennek meg, ezzel is hozzájárulva az adatok összehasonlíthatóságához.

A mostani kiegészítés nem érinti a választási eljárásról szóló törvényben foglalt adatközlési kötelezettséget, hanem azzal párhuzamosan, többletszolgáltatásként segíti elő a választópolgárok számában bekövetkező változások követését – közölte az NVI.

Előzőleg Szél Bernadett független országgyűlési képviselő azt közölte, hogy Szabó Szabolccsal fordult az NVI-hez, azt kérve, hogy rendszeresen, egészen a választások napjáig, települési bontásban hozzák nyilvánosságra a névjegyzéki adatokat. A kért adatokkal az volt a céljuk, hogy nyomon lehessen követni, ha egy település lakosságszáma hirtelen megugrik, és le lehessen buktatni azokat, akik fiktív lakcímeket hoznak létre a választások kimenetelének befolyásolása érdekében.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×