eur:
394.58
usd:
366.66
bux:
71594.21
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a VII. kerületi Szövetség utca egyik lakóházánál 2016. október 28-án, miután bejelentés érkezett arról, hogy egy lakónál fegyvert vagy annak utánzatát látták. A TEK munkatársai az ingatlanban elfogtak két férfit, akiket átadtak a kerületi rendőrkapitányság beosztottjainak. Az elsődleges adatok szerint a férfiaknál airsoft-, vagyis szabadidős célú, műanyag golyót kilövő fegyver volt.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Részegen felhívta a TEK-et, hogy elmesélje, kiket fog „elpusztítani”

A Bajai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat.egy férfi ellen, aki 2021 júniusában.

A vádirat szerint a bajai férfi 2021. június 20-án, délután, ittas állapotban felhívta a Terrorelhárítási Központ ügyeletét az általa használt mobiltelefonról. A több mint ötperces hívás során olyan kijelentéseket tett, amelyekkel valótlanul közveszéllyel járó események bekövetkezésével fenyegetett.

A férfi a diszpécserrel egyebek mellett közölte, hogy pénzért fegyvereket fog beszerezni, és azokkal kivégzéseket fog rendezni. Azzal fenyegetőzött, hogy drogfogyasztókat és más bűnözőket fog „elrendezni”, leszámol velük.

Azt is közölte, hogy ha nem tartóztatják le, akkor „mindenre támad, ami mellé jön”, bűnözőket fog elpusztítani, illetve a bűnözők családtagjait is fenyegette – írja az ugyeszseg.hu.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja. Az ügyész a bűncselekményt beismerő férfivel szemben felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:53
2024. július 3. 10:37
×
×
×
×