eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/Előválasztás 2021/Bordás Róbert/aHang

Csaknem 97 ezren szavaztak egy nap alatt az ellenzéki előválasztáson

Az egyre durvuló ellenzéki miniszterelnök-jelölti kampányban a második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.

„A kétszereplőssé vált miniszterelnök-jelölti versengés feltüzelte az ellenzéki szavazókat és kedden megdőlt a részvételi rekord Magyarország első országos előválasztásán” – írják az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon.

A keddi adatok:

  • Sátorban megjelent: 77 432 fő
  • Interneten keresztül adta le szavazatát: 19 348 fő

„Összesen tehát 96 780 polgár voksolt kedden

arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022 után kezdődő új korszak miniszterelnöke” – írják.

Felhívják a figyelmet arra, hogy ez az eddigi legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében. Hétfőn a hétköznapok csúcsa dőlt meg csaknem 85 ezer szavazóval.

Az összesített részvétel három nap után 260 173 fő.

„Az összes eddigi résztvevő nagyjából negyede, 67 300-an új szavazók, akik az első fordulóban nem, csak a másodikban vettek részt – közölték. – Az új szavazók adatait digitálisan is rögzíteni kell a szavazási tableteken. Akik már az első fordulóban is szavaztak, azoknak az igazolványos azonosítást követően elegendő csak az értéknyilatkozat kitöltése és aláírása a részvételhez.”

Emlékeztetnek arra is, hogy szerda este 18.30-tól másfél órán keresztül vitázik Dobrev Klára és Márki-Zay Péter az RTL Klubon. A vita moderátora Rábai Balázs lesz. Megjegyzik, hogy az első fordulós vitát 670 ezren követték hagyományos televíziós közvetítés keretében és közel 50 ezren online.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×