eur:
388.02
usd:
360.13
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely
Nyitókép: Magyar Közút/Instagram

Tolatás, forgolódás? Hajmeresztő jelenetek az M1-esen és az M3-ason – videó

Sokan megfordultak, tolattak a torlódások miatt.

Többtucatnyian fordultak meg vagy tolattak vissza a hétvégén az M1-es és az M3-as autópályán történt balesetek helyszínein – tájékoztatott csötörtökön a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Vasárnap az M1-es és az M3-as autópályán is történtek balesetek, amelyek miatt több kilométeres torlódások alakultak ki – írták. A Magyar Közút kamerája rögzítette, hogy

többtucatnyian „gondolják jó ötletnek” mindkét helyszínen, hogy a torlódást elkerülve inkább megforduljanak vagy visszatolassanak,

számtalan további balesetveszélyes helyzetet teremtve ezzel – közölték.

Az előttünk álló utolsó nyári hétvégén is várhatóan nagy lesz a hazai és a nemzetközi forgalom a gyorsforgalmi utakon, így sajnos könnyen előfordulhat, hogy torlódással is járó balesetek lassítják majd a közlekedőket. A Magyar Közút azonban kiemelten felhívja a figyelmet és arra kér mindenkit, hogy soha, semmilyen körülmények között ne kövessék a videón látottakat, hiszen azzal nemcsak szabályt sértenek, hanem balesetveszélyes helyzeteket teremtenek és megnehezítik a baleseti mentésben résztvevők munkáját is. Ez alól csak azok az esetek jelenthetnek kivételt, ha rendőri irányítás áll fenn vagy kifejezetten irányváltásra figyelmeztető jelzés van kitéve.

A Magyar Közút továbbá arra kéri a közlekedőket, hogy – ezen a hétvégén is – még indulás előtt és egy esetleges torlódás közben is a meggondolatlan akciók helyett tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál. Továbbá érdemes figyelni az autópályák felett kihelyezett digitális változtatható jelzésképű táblákat is, hiszen egy–egy baleset vagy munkavégzés esetén, ezeken a táblákon is folyamatosan frissülő közlekedési információk láthatók, melyek segítik az autósokat a további útvonal megtervezésében – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
A magyar vállalkozások nem fordítják hasznukra a saját adataikat

A magyar vállalkozások nem fordítják hasznukra a saját adataikat

Nem állnak túl jól a magyar vállalkozások a data governence területéhez tartozó folyamatok bevezetésében és használatában, ahogy abban sem, hogy a saját adataikat pénzzé tegyék. Ahogyan a Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencián is elhangzott, a kiberbiztonsági jogi környezet átfogó változása is rámutat arra, hogy egyre növekszik a kibertámadások kockázata, és ezek az incidensek nemcsak a nagyvállalatokat érinthetik, hanem a kibervédelemmel kevésbé foglalkozó kkv-kat is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×