eur:
395.02
usd:
367.22
bux:
71530.2
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Facebook/L. Simon László

L. Simon László a Nemzeti Múzeum főigazgatója

Hétfő délelőtt nevezte ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

L. Simon Lászlót idén áprilisban nevezte ki Kásler Miklós a Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztosnak, 2022. április 30-ig, most pedig a Facebook-oldalán bejelentette, hogy ő nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára kiírt pályázatot.

Kinevezése július 31-i hatállyal történt meg és öt évre szól. 30 napja van lemondani parlamenti képviselői mandátumáról.

Az intézményt 2016 óta Varga Benedek történész, levéltáros vezette, aki a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum éléről érkezett az intézménybe.

L. Simon László korábban a honlapján nyilvánosságra hozta 52 oldalas pályázatát, amelyben azt írta, hogy

egy a közéletben és az emlékezetpolitikában aktív intézmény vezetőjeként kíván visszatérni a kulturális életbe.

Szerinte egyfelől a nagy, látványos kiállítások rendezésének versenyébe a korábbi évekhez képes sokkal jobban kell beszállnia a Nemzeti Múzeumnak, másfelől vállalnia kell a komoly hazai és nemzetközi vitákat olyan kényes témák, történeti kérdések felmutatásával, amilyenekkel az elmúlt évtizedekben a múzeum vezetése nem mert komolyabban foglalkozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

A hét korábbi részéhez képest tegnap határozott emelkedést láttunk az amerikai piacon, az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsot állított be, részben a Teslának is köszönhetően, hiszen az elektromosautó-gyártó papírjai több mint 10 százalékot emelkedtek, miután a vártnál jobb értékesítési számokat közölt a cég a második negyedévről. Ezek után az ázsiai piacokon is jó hangulat uralkodott annak ellenére, hogy vegyes BMI adatok érkeztek az országból, és a globálisan jó hangulat úgy tűnik, hogy Európában is kitart ma, hiszen emelkedés látszik a régió részvénypiacain.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×