eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kisfiát is bevonta, csúnyán végződött a szabálytalan kaszkadőrbemutató – képek

Az amatőr módon szervezett eseményen a hat éves kisfiú a nézők közé hajtott egy quaddal.

A Heves Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a 35 éves vádlott 2007 májusától vállalkozóként dolgozott, mint képesítés nélküli kaszkadőr. 2017-től tevékenységébe megkísérelte bevonni az akkor öt éves kisfiát is, akit akkor az otthonában már két éve motoros quad vezetésére oktatott. A férfi kaszkadőrmutatványokat próbált betanítani a gyermeknek, annak ellenére, hogy az – életkorából adódóan – nyilvánvalóan nem felelt meg az ehhez megkívánt szigorú szakmai feltételeknek.

2018. június elsején a fiúcska óvodai ballagása alkalmából a vádlott egy nem túl széles nagykökényesi utcába motoros kaszkadőrelőadást szervezett, melynek kapcsán semmilyen óvintézkedést nem tett az út két oldalán elhelyezkedő közönség védelme érdekében. A kaszkadőr az előkészületek során figyelmen kívül hagyott minden más előírást is akkor, amikor úgy döntött, hogy a bemutatón szerepelteti a kisfiát, akinek egy 131 kg súlyú, négykerekű homokjáróval kellett volna egy alkalmi rámpa segítségével átugratnia az aszfalton hanyatt fekvő apja fölött.

A mutatvány nem sikerült, mert amikor a hat éves gyerek – kissé balra tartva – felhajtott a rámpát alkotó deszkákra, azok egyike leugrott a bakról, mire a gyakorlatlan és fizikailag sem elég erős fiú elveszítette az uralmát a jármű felett, és fékezés vagy irányváltás nélkül

az út mentén álló nézők közé rohant a quaddal. A tömegbaleset következtében egy nézőnek eltörött a lába, négyen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A Hatvani Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a bemutatót szervező férfit, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában, melyben indítványozta azt is, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a kaszkadőr foglalkozástól, valamint kötelezze a felmerült bűnügyi költségek megfizetésére is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×