eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kovacsics Anikó, a magyar női kézilabda-válogatott edzésén a Shinagawa gimnázium csarnokában Tokióban 2021. július 21-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Csúnya sérülés miatt elveszítette vezérét a női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott hétfői tokiói edzésén kiugrott a csapatkapitány válla.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 15 fős keretbe Kovacsics Anikó helyére Helembai Fannyt nevezik be.

"A hétfő délelőtti edzés alatt Kovacsics Anikó korábban sérült válla kificamodott – mondta el Lohner Balázs csapatorvos. – A vizsgálatot követően helyretettem a sérült ízületet, de Anikónak sajnos véget ért az olimpia, további vizsgálatok várnak rá, ezek ismeretében dől majd el a további kezelés."

"Nehéz elmondani, mekkora veszteség a csapatnak, hogy Anikó nem tudja folytatni az olimpiát, szakmai és emberi szempontból egyaránt – nyilatkozta Elek Gábor szövetségi kapitány. – Nem egyszerű a helyzetünk, de természetesen mennünk kell tovább, készülünk a brazilok ellen, hiszen nagyon kevés idő áll rendelkezésre a meccsig."

A magyar válogatott kedden, közép-európai idő szerint hajnali 4 órakor lép pályára Brazília ellen.

Helembai Fanny becserélésével kapcsolatban a magyar csapat, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság benyújtotta a cserekérelmet a megfelelő orvosi dokumentációval együtt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság visszaigazolását követően kerülhet be a játékos a 15 fős keretbe, és költözhet be az olimpiai faluba. A brazilok elleni találkozóra a szabályok szerint 14 játékos nevezhető be.

A magyar együttes vasárnap 30–29-re kikapott a franciáktól a női torna első fordulójában.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×