eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: MÁV

Így áll a Nyugati pályaudvar karbantartása

Minden munka a tervezett ütemnek megfelelően halad.

Félidejéhez ért a Nyugati pályaudvar június 19-től július 17-ig tartó egyhónapos átfogó karbantartása - közölte a MÁV Zrt.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint az elmúlt két hétben a tervezett 14 váltócseréből 11 már elkészült. Az aszfaltozás a 7-8. és a 9-10. vágányok között folyik, a csarnokban pedig most kezdődik. A pályát érintő munkálatok, a talpfacserék, síncserék, vágányszabályozások is az ütemterv szerint haladnak.

A felsővezetéki rendszer szerelését éjszaka végzik a szakemberek. A biztosítóberendezési munkák, a felújítandó jelzőhíd bontása, elszállítása, valamint a telepítendő új jelzőhíd alapozása megtörtént.

A 11-12. vágányok közötti külső perontető felújításának részeként a héjalás cseréje mellett elvégzik a teljes acél tartószerkezet korrózióvédelmét, a tartóoszlopok lábazatánál szükséges szerkezeti megerősítéssel együtt.

Az utastájékoztatás megújulásához szükséges nagy LED-fal és a vágányvégi táblák, illetve a hangos utastájékoztatás rendszerének kiépítése is folyamatban van.

A felújítási munkákkal párhuzamosan folyik a hidegváró előtti térkőburkolat cseréje.

A mintegy 18 millió utast fogadó pályaudvar infrastrukturális megújítása kiemelt cél a vasúttársaság fejlesztési terveiben - hangsúlyozta a MÁV. Mint írták, a tanévkezdésre várható újranyitáskor komfortosabb, színvonalasabb környezet, egyben jelentősebb karbantartáson áteső pályahálózat, megbízhatóbb, pontosabb vonatközlekedés várja az utasokat.

A lezárás ideje alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok. A vasúttársaság közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes előre megtervezni az utazásokat a közlekedési társaságok menetrendi keresői segítségével.

A változásoktól a www.mav.hu/nyugati oldalon tájékozódhatnak az utasok.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×