eur:
392.31
usd:
361.96
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által kiküldött levél és melléklete a névre kiállított, személyes azonosító adatokat és az oltás idejét tartalmazó védettségi igazolvány. A hatósági igazolvány plasztikkártya, amely tanúsítja, hogy tulajdonosát beoltották a SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakcinával és védettnek tekinthető. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Négy védettségi igazolványt kapott egy nő, de egyik sem jó

A kormányhivatal kivizsgálja a problémás esetet.

Négy védettségi igazolványt kapott egy zuglói nő, ám egyik sem érvényes, ugyanis mindegyiken lejárt személyi igazolványának száma szerepel. Kiss Béláné Irén az ATV Híradónak elmondta: a problémát e-mailben jelezte is Budapest Főváros Kormányhivatalának, de a helyi önkormányzathoz irányították, ahol egy reklamációs papírt töltettek ki vele.

„Két hét után megkaptam egy védettségi igazolványt, ami ugyanolyan rossz volt, mint az első, akkor megint kezdődött elölről: bementem, hogy mégsem jó, megint nem jó. Ez háromszor megismétlődött” – mondta.

Néhány napja érkezett meg a negyedik, szintén érvénytelen igazolvány, ami után újabb levelet írt.

A nő nem érti, miért neki kell fizetnie 3000 forintot a cseréért, ha nem ő hibázott.

A kormányhivatal minden védettségi igazolvánnyal kapcsolatos problémás esetet kivizsgál – közölte az ATV-vel az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca közlése szerint a védettségi igazolvány ügyében személyesen a kormányablakokban, illetve az ügyfélkapun keresztül lehet bejelentést tenni.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán: úgy ért el történelmi győzelmet a brit Munkáspárt, hogy alig növelte a szavazói számát

Gálik Zoltán: úgy ért el történelmi győzelmet a brit Munkáspárt, hogy alig növelte a szavazói számát

Eleve vereségre volt ítélve a csaknem másfél évtizeden át kormányzó Konzervatív Párt a csütörtöki nagy-britanniai parlamenti választáson, a győztes Munkáspártnak pedig nem lett sokkal több szavazója, mint amennyi 2019-ben volt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×