eur:
385.57
usd:
354.64
bux:
68928.49
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Molnár Gyula, az MSZP elnöke az MSZP-Párbeszéd választási eredményváró rendezvényén, az MSZP újbudai székházában 2018. április 8-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Volt MSZP-elnökkel erősíthet Gyurcsány Ferenc frakciója

Ha a választási eredmények úgy alakulnak, a 2022-es választás után Molnár Gyula DK-s lesz.

A Telex Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltre hivatkozva azt írja, a Budapest 18. egyéni választókerületében induló MSZP-P-s Molnár Gyula bírja a Demokratikus Koalíció támogatását már az előválasztások idején is, a választások után pedig Molnár a DK frakciójába ülhet be.

Molnár Gyula a kilencvenes évek végén az MSZP alelnöke, később budapesti elnöke volt, 2016 és 2018 között pedig az MSZP elnökeként dolgozott. 16 éven át volt szocialista parlamenti képviselő, jelenleg is az 2018 óta.

A politikus szerint "nem a pártok szépségversenye" az előválasztás, hanem "személyiségek és teljesítmények csatája".

2018-ban szoros volt a verseny Molnár és a Fidesz jelöltje, Németh Zsolt között, akkor pedig még más ellenzéki jelöltek is indultak. Az előválasztáson most is lesz vetélytárs: Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja is elindul ott, mögé állt be a Jobbik, illetve a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Egy felmérés szerint Tóth és Molnár között szoros lesz a verseny.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Háromhavi csúcsnál a forint, újabb fontos adatok jönnek

Háromhavi csúcsnál a forint, újabb fontos adatok jönnek

Csütörtökön reggel továbbra is háromhavi csúcsa közvetlen közelében billeg a forint az euróval és a dollárral szemben is azután, hogy a tegnapi amerikai inflációs adatok után a dollár gyengült, a három vezető részvényindex pedig új történelmi csúcsra ugrott. Még ezt megelőzően kedden, az összességében kedvező nemzetközi befektetői környezetben történt meg az, hogy a forint mindkét nagy devizával szemben letörte a 200 napos mozgóátlagot, és így elméletileg további tér nyílt meg az erősödés felé, igaz más technikai indikátor arra, utal, hogy a három hete tartó menetelés elakadhat. Ma délután újabb fontos amerikai makroadatok érkeznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×