eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Wolfgang Sobotkát, az osztrák törvényhozás, a Nemzeti Tanács elnökét a Karmelita kolostorban 2021. május 31-én. Orbán Viktor a koronavírus-járvány elleni sikeres magyarországi és ausztriai védekezésről, valamint az újra erősödő illegális migrációról is tárgyalt az osztrák parlament elnökével.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Karmelitában fogadta Orbán Viktor az osztrák házelnököt

A koronavírus-járvány és az illegális migráció állt megbeszélésük középpontjában.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Wolfgang Sobotkát, az osztrák törvényhozás, a Nemzeti Tanács elnökét, akivel a koronavírus-járvány elleni sikeres magyarországi és ausztriai védekezésről, valamint az újra erősödő illegális migrációról is tárgyaltak.

Orbán Viktor kifejtette: Magyarországon az oltásoknak köszönhetően megkezdődhetett a korlátozások fokozatos enyhítése, és most már a legjobbak között vagyunk Európában az átoltottságot és a korlátozó intézkedések feloldását tekintve. Örömmel látjuk - folytatta -, hogy Ausztria is fokozatosan visszatér a normális élethez, és ismét be lehet utazni az országba turisztikai céllal is.

A tárgyaláson elhangzott: az európai koronavírus-útlevél bevezetéséig még hosszú hetek lehetnek hátra, addig is érdemi áttörést a védettségi igazolásaink kölcsönös elismerése jelenthet, s erről Magyarország kész kétoldalú megállapodást kötni Ausztriával is.

Orbán Viktor és Wolfgang Sobotka megbeszélésén szó volt az újból felerősödő illegális migrációról is. Hangsúlyozták: a járvány miatt csak átmenetileg csökkent a migrációs nyomás; rövid időn belül ismét jelentősebb migránsáradat érkezhet az Európai Unióba, ezért fontos a külső határok megerősítése, védelme.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×