eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pexels.com

Vádemelést javasolnak a nemzeti konzultációs oldal támadója ellen

Programot írt a konzultációs ívek tömeges kitöltésére, és ezt videón közzé is tette.

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint támadást kísérelt meg a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációnak otthont adó weboldal ellen 2020 szeptemberében – közölték a police.hu oldalon.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya nyomozást folytatott információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt, miután a weboldalt üzemeltető NISZ Zrt. rendszergazdái észlelték, hogy a kérdőívet ugyanazon forrásból, hirtelen nagy számban kísérli meg kitölteni valaki.

Az elkövető a tömeges kitöltésekhez egy programot készített, aminek a működéséről álnéven videót is feltöltött az egyik videómegosztó portálra.

A felvételen látható volt, amint az automatikus kitöltést lehetővé tevő algoritmus véletlenszerű adatokkal, egymást követően rövid időn belül több tízezerszer tölti ki a kérdőívet.

A kibernyomozók az eljárás során azonosították a videót feltöltő, és egyben a programot készítő férfit, akinek lakcímén 2020. december 16-án kutatást tartottak, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügy iratait most vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×