eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Kocsis Máté a pedofilellenes törvényről: "jobb, ha ezentúl eszükbe se jut"

A Fidesz frakcióvezetője nyújt be a témában törvénytervezetet.

Aki gyermekpornográf tartalmat készít, terjeszt vagy használ fel, az a magyar jog szerinti legrosszabbra készüljön – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán a pedofilellenes törvénycsomag benyújtása kapcsán.

Kocsis Máté azt írta, a minősített esetekben a pedofilok tette egyenértékű lesz az emberrablással vagy az emberöléssel, "mert egy kisgyermekkel szemben elkövetett erőszakos pedofil bűncselekmény is az áldozat megölését jelenti".

"Még ha a test életben is marad, a gyermek egészséges lelke biztosan meghal. Erre sújt le a szigorító javaslat, a jelenleg kiszabható büntetéseket megduplázzuk" – emelte ki.

Az új minősített – tehát még súlyosabban büntetendő – esetek között felsorolta:

  • ha 12 év alattival szemben követik el,
  • ha hivatalos személyként követik el ("lex Kaleta"),
  • ha sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva követik el, és
  • ha különös visszaesőként követik el.

"Nincs kibúvó, nincs könnyen megúszás, nincs enyhe következmény. Jobb, ha ezentúl eszükbe se jut" – fogalmazott Kocsis Máté.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×