eur:
386.82
usd:
355.9
bux:
68854.65
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely programbeszéde: "trónfosztásra van szükség"

Nem leszámolásra, hanem elszámolásra, bosszú helyett jóvátételre van szükség - fogalmazott miniszterelnök-jelölti szűzbeszédében a főpolgármester.

Trónfosztásra van szükség - közölte Karácsony Gergely szombat délután miniszterelnök-jelölti programbeszédében Facebook-oldalán, hozzátéve, "ki is kell vontatni a trónszéket Magyarországról", hogy ne uralkodjon, csak szolgáljon, aki hatalomra jut.

Szerinte a 2022-es kormányváltásnak a teljes ellenzéki összefogás a feltétele, ezért is gondolta úgy, hogy nekivág az előválasztásnak - olvasható a HVG összefoglalójában.

Szerinte a kiszolgáltatottság ma több millió ember sajátja, akiknek „jóvátétellel tartozunk”, hogy „a kevesek helyett a 99 százalékos többség javát szolgáljuk”.

Úgy látja, a jelenlegi hatalom lélektani nyomása alatt összedőlt a demokrácia, összeomlott a harmadik köztársaság.

A "jogi erkölcsi és anyagi károkat" szeretné helyrehozni, de nem leszámolásra, hanem elszámolásra, bosszú helyett jóvátételre van szükség.

Megítélése szerint "a jelenlegi hatalom folyamatosan uszít és hergel", szerinte nemcsak a békére, de a gazdaságra is rossz hatással van ez.

Programbeszédével életre hívta a 99 Mozgalmat, amely a pártok mellett szolgálná a változást Magyarországon.

Karácsony Gergely a Párbeszéd, az MSZP és az LMP jelöltjeként indul az előválasztáson.

Címlapról ajánljuk
Megszólalt a szlovák rendőrség a Fico-merénylet ügyében

Megszólalt a szlovák rendőrség a Fico-merénylet ügyében

Teljes a hírzárlat, nem árulják el, kezdeményezték-e a merénylő letartóztatását. Arról viszont szó volt, hogy miként szivároghatott ki a felvétel, amelyen a támadó az indítékáról beszél, illetve egy álhírt is cáfoltak.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Túl lehet az életveszélyen Robert Fico – A nap, amikor meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Túl lehet az életveszélyen Robert Fico – A nap, amikor meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Szerdán koradélután egy kihelyezett kormányülést követően egy merénylő több lövést adott le a szlovák miniszterelnökre. Robert Ficót azonnal kórházba szállították, sokáig ellentmondásos hírek érkeztek az állapotáról. A pozsonyi kormány tagjai estére rendkívüli sajtótájékoztatót hívtak össze, melyben elismerték, hogy a politikus sebesülése kritikus, életmentő műtétet hajtanak végre rajta egy besztercebányai klinikán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×