eur:
385.41
usd:
354.64
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Budapest, 2021. március 20. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI), Szabolcs utcai egészségügyi részlegének  bejárata a főváros XIII. kerületében, a Vágány utcában. Az intézményben a hajléktalanok számára járóbeteg- és fekvőbeteg ellátást, valamint háziorvosi rendelést biztosítanak. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Fejlemények a Szabolcs utcai hajléktalankórház körül

A főváros és a kormány közösen dolgozik a hajléktalanokat ellátó egészségügyi intézmény jövőbeli fejlesztésén.

A kormány és a fővárosi Önkormányzat által, a Szabolcs utcában lévő, hajléktalanokat ellátó egészségügyi intézmény kapcsán létrehozott munkacsoport első ülésén a felek egyértelművé tették, hogy kölcsönösen érdekeltek egy a jelenlegihez hasonló egészségügyi intézmény folyamatos, és hosszútávú működésében – derül ki a Fővárosi Önkormányzat és a kormány közös közleményéből.

Ezért a munkacsoport felkérte a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatóját, hogy a témában jártas civil és egyházi karitatív szervezetek bevonásával dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges további működésére. A munkacsoport ennek is figyelembevételével tesz javaslatot a döntéshozóknak az intézmény jövőbeni sorsára, ideértve a működés helyszínét és tevékenységi körét. Mindaddig, amíg a konszenzusos, mindenki számára megfelelő megoldás megszületik, az intézmény a jelenlegi helyszínen és jelenlegi formában működik tovább.

A munkacsoportban a kormányoldalt Fónagy János miniszterhelyettes mellett Vecsei Miklós miniszterelnöki megbízott, míg a Fővárosi Önkormányzatot Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, valamint Zakar Gergely, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatója képviseli.

A munkacsoport következő ülését – a látogatási tilalom feloldását követően – a Szabolcs utcai intézményben tartja.

Címlapról ajánljuk
Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most
Tudósítónktól

Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most

Hétfő délelőttre az iráni vezetés megerősítette, hogy valóban életét vesztette egy helikopter-katasztrófában az ország elnöke és miniszterelnöke. Bár azonnal találgatások indultak meg az idegenkezűségről, Irán legfőbb vallási vezetője „szerencsétlen balesetnek” nevezte a történteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Reagált az izraeli miniszter arra, hogy elfogatóparancsot adhatnak ki Benjamin Netanjahu ellen

Reagált az izraeli miniszter arra, hogy elfogatóparancsot adhatnak ki Benjamin Netanjahu ellen

Erkölcsi vakság egy sorba állítani az izraeli vezetőket és a Hamász palesztin terrorszervezet vezetőit - írta Beni Ganz izraeli miniszter, a hadikabinet tagja hétfőn X (volt Twitter) fiókjában, válaszul annak lehetőségére, hogy a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adhat ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter, Jahja Szinvár, a Hamász gázai vezetője és Mohammed Deif, a Hamász katonai szárnyának főparancsnoka ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×